The Last Hundred Yards Vol. 3: The Solomon Islands

GMT022

Nové zboží

Válečná hra (Wargame) z období Druhé světové války

Skladem

1 469 Kč vč. DPH

Share:

Výrobce
GMT Games

The Last Hundred Yards: The Solomon Islands je druhoválečná taktická hra zaměřená na bojovou úlohu iniciativy a reakce.

The Solomon Islands je třetí hra ze série Last Hundred Yards. Zaměřuje se na nelítostné a brutální boje v rámci obsazování Šalamounských ostrovů a to včetně akcí na Guadalcanalu, Bougainville a v Nové Georgii.

Skrze mise na Šalamounských ostrovech zažijete jedny z nejzuřivějších pěchotních střetů na tichomořské frontě. Tato hra se zaměřuje na bitvy, kterých se zúčastnila první (The Old Breed - Staří mazáci) a třetí (Fighting Third - Třetí na řadě) mariňácká divize. Mimo ně se ještě blíže seznámíme s 25. pěchotní divizí, která konečně vyhnala Japonce z ostrova. Díky tomu získala přezdívku Tropická bouře.

Podíváte se do guadalcanalských džunglí s 1. divizí mariňáků, kteří zahájili první pozemní ofenzívu války. Ti se vylodili na Guadalcanalu podporováni námořnictvem pouze sporadicky, protože na moři se stále vedla ještě válka o nadvládu na vlnách. Mariňáci tak museli zuby nehty udržet svůj malý perimetr kolem Hendersonova letiště. Bojovali tak proti japonským posilám, které se na ně sbíhaly z celého jižního Tichomoří. 3. mariňácká divize zase vedla brutální bitvu v džunglích Bougainville, aby se jí podařilo udržet a rozšířit vyloďovací pláž před 6. pěchotní divizí japonské armády. Sloužit také můžete ve jménu 25. pěchotní divize, konkrétně 27. regimentu přezdívaného Wolfhounds - Vlkodavové. Ti se budou snažit zredukovat japonské pozice na guadalcanalských svazích (tyto události zobrazoval film Tenká červená linie). S Vlkodavy budete bojovat i v džunglích kolem Munda Pointu, kde půjde o udržení letiště v Nové Georgii. Tyto střety se odehrávaly v husté džungli, kde bylo nutné často ustupovat před fanatickými japonskými jednotkami, ukrytými v zákopech a bunkrech. Zažijete nervydrásající flustraci během čištění nepřátelských pozic, které horko těžko obsadíte jen proto, aby na vás útočníci vyběhli zase v noci z jiné strany.

V tomto díle série se objeví nové zbraně i typy terénu. Nalezneme zde již plamenomety, protitankové polopásáky či pravidla pro řídkou a hustou džungli. Každá mise přinese nové problémy, jednotky i situace a i proto je tento díl zajímavým a napínavým pokračováním v sérii The Last Hundred Yards. Hra je samostatně hratelná. Není nutné k jejímu hraní vlastnit jiný díl The Last Hundred Yards.

Autor hry Mike Denson
Jazyk ENG
Počet hráčů 1-2
Herní doba 120+ min
Minimální věk 14+

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

The Last Hundred Yards Vol. 3: The Solomon Islands

The Last Hundred Yards Vol. 3: The Solomon Islands

Válečná hra (Wargame) z období Druhé světové války

Podobné zboží

Roloval nahoru