Salerno '43

GMT021

Nové zboží

Válečná operační hra (Wargame) o spojenecké invazi do pevninské Itálie v září 1943

Skladem

1 029 Kč vč. DPH

Share:

Výrobce
GMT Games

Salerno '43 je dalším titulem tvůrce Marka Simonitche, který se tentokrát věnuje spojenecké invazi do Itálie v roce 1943.

Salerno '43: The Allied Invasion of Italy, September 1943 je operační hra o spojenecké invazi do pevninské Itálie v září 1943. Dvě britské a dvě americké divize se v ní vylodí v salernské zátoce, kterou ale brání v plné síle 16. divize Panzer, kterou navíc brzy posílí ještě pět dalších německých mechanizovaných divizí. Po dobu 8 dní se pak rozhoduje o osudu vylodění než se zahájí nouzová opatření a zátoka se posílí o 82. parašutistickou divizi. Tím se zastaví německý protiútok a vzhledem k od jihu postupující britské 8. armádě museli Němci stáhnout zpět levé křídlo, aby zabránili svému obklíčení. Jejich západní křídlo však stále tvrdě drží Brity před postupem do Naples.

Salerno '43 má naprosto totožné měřítko mapy, jednotek i času jako hra Normandy '44, což umožňuje hráčům perfektně porovnat obě tyto invaze. Salerno '43 využívá upravený herní systém z této hry. Má menší rozměry, takže je jednodušší na naučení i hraní.

Hra Salerno '43 obsahuje dva scénáře: menší osmikolový o samotném vylodění a čtyřiadvacetikolovou kampaň. V té budou Spojenci muset opustit mapu severním okrajem do konce září 1943. Němci je naopak budou muset zdržovat, aby získali čas pro vybudování Gustavovy fronty na severu.

Autor hry Mark Simonitch
Jazyk ENG
Počet hráčů 2
Herní doba 120–360 min
Minimální věk 14+

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Salerno '43

Salerno '43

Válečná operační hra (Wargame) o spojenecké invazi do pevninské Itálie v září 1943

Podobné zboží

Roloval nahoru