Trinidad Deluxe

GIO007

Nové zboží

Strategická historická desková hra

Skladem

3 439 Kč vč. DPH

Share:

Výrobce
Giochix.it
V roce 1536 založil Pedro de Mendoza podél řeky Rio de la Plata město Nuestra Senora Santa Maria del Buen Ayre. Po krátkém období spolupráce byly vztahy s domorodci zničeny arogancí conquistadorů. Začala válka a spojenectví různých frakcí domorodých skupin úspěšně vyhnalo kolonisty z jejich země a zničilo město. Téměř o padesát let později vedl Juan de Garay novou výpravu a založil ve stejné oblasti nové město s názvem Ciudad de Trinidad. Toto město vzkvétalo a stalo se moderním Buenos Aires. Stejně jako při prvním pokusu je zdrojů málo a domorodci, vědomi si nebezpečí, které Španělé představují, jsou připraveni bojovat proti vetřelcům. Aby toho nebylo málo, anglická koruna zaplatila různým korzárům, aby ohrožovali novou španělskou osadu!
Ve hře Trinidad hráči představují hlavy španělských rodin v Buenos Aires. Hra je zasazena do roku 1580 a pokrývá následujících 120 let, což hráčům umožňuje rozvíjet město tak, jak si myslí, že je lepší. Mohou podporovat obchod se Španělskem, stavět přístav a vytvářet mnoho produktivních budov, nebo jiným způsobem podporovat výstavbu největších městských budov, jako je katedrála, pevnost nebo Cabildo. Mohou se hnát za bohatstvím, snažit se vybudovat armádu nebo se snažit spolupracovat s církví. Mohou svou politiku spojit s nějakou slavnou postavou města, která bude prosazovat určitou dovednost. Ale ani toto rozhodnutí nebude snadné! Někteří představitelé města chtějí využít všechny dostupné zdroje a vést novou válku s domorodci. Jiní tlačí na spolupráci s nimi, snaží se spojit síly a bojovat s Korzáry. 
Trinidad je strategická hra založená na akcích hráčů a mechanice worker placement 2.0, kde mají dělníci více funkcí a lze je využít několika různými způsoby. Hra obsahuje i několik dalších mechanik, jako jsou kombinace akčních karet, správa postav, obchodování a diplomacie. Hra je plná skvělých miniatur historických budov, dělníků, conquistadorů a válečníků. Trinidad je inspirován deskovou hrou Rio de la Plata z roku 2010.
Autor hry Michele Quondam
Jazyk ENG
Počet hráčů 1-5
Herní doba 120 min
Minimální věk 14+

Žádný názor zákazník pro tuto chvíli.

Napsat recenzi

Trinidad Deluxe

Trinidad Deluxe

Strategická historická desková hra

Podobné zboží

Roloval nahoru